Viltworkshops bij K&O Oegstgeest 2019

Ok in 2019 kun je via K&O Oegstgeest kennismaken met vilten. Je kunt kiezen uit de workshops ‘Recycle vilten’, ‘Bloemen vilten’ en ‘Vachtje vilten’.

Recycle vilten

Een van de bijzonderheden van vilt maken, is dat je zonder naden een 3D vorm kunt vilten. Je maakt zelf een mal voor je hoesje, etui, vaas, tasje of ander voorwerp. Je leert rondvilten om een mal en krijgt zo een op maat gemaakte holle vorm van vilt in je eigen kleuren en met je eigen versieringen. Zo recycle bijvoorbeeld je een oud vaasje, lampje of ander object.

Bloemen vilten

De kleuren en technieken van het vilt komen zeer mooi uit bij het bloemen vilten. We maken verschillende soorten bloemen en gebruiken hiervoor verschillende soorten wol. Je kiest natuurlijk je eigen kleuren! Tijdens deze workshop komen veel vilttechnieken aan bod. En je gaat naar huis met een paar zelf gevilte bloemen.

Vachtje vilten

Maak kennis met het vacht vilten. Direct van de ruwe wol, zo geschoren van het schaap, een sieraad maken voor je interieur. Vilt een klein vachtje voor op je stoel of bank van de mooiste natuurlijke wol. Aan de onderkant vilt een een laagje schone wol, zo krijg je een diervriendelijk schapenvachtje.

Voor info over data en opgave kun je kijken op de website van K&O Oegstgeest: www.ko-oegstgeest.nl